Op zondag 19 september 2021 zal de Etapastour verreden worden. De start is uiteraard gewoon bij restaurant La Cantina aan de Mathildastraat 21a in Oosterhout. Eerst even melden bij de inschrijving, een lekker kopje koffie met een heerlijk Brabants worstenbroodje.
Eerst zullen de sportieve rijders vertrekken, daarna de recreanten.

Sportieve rit
De sportieve fietsers verzamelen vanaf 9.00 uur en starten vanaf 10.00 uur. Ze fietsen een afstand van 105km of  132km. Onderweg krijgen ze een lunch om vervolgens weer terug te keren richting Oosterhout. Er is een onderverdeling in de te rijden snelheid bepaald, waarbij onder leiding van teamcaptains het tempo aan alle rijders kan worden aangepast! Zo heeft iedereen plezier op zijn eigen niveau! Je kunt bij inschrijving kiezen voor één van de twee afstanden met een eigen maximale rijsnelheid: 25km/u of 30km/u. Er wordt gereden in pelotons met motorbegeleiding en volgwagens.

De recreanten
Voor de recreant fietsers worden er twee mooi routes uitgezet. Er zal een kortere rit zijn van zo’n 45 km en een langere van ongeveer 65 km. De recreanten kunnen op eigen gelegenheid en snelheid vertrekken vanaf ongeveer 11.00 uur. De lunch kan worden gebruikt tussen 12.00 uur en uiterlijk 14.30 uur. Dit jaar zal de lunch genuttigd kunnen worden bij wederom een mooie locatie. Routes en info volgen nog.

Verzorging

  • Alle deelnemers krijgen bij vertrek koffie met worstenbrood. De lunch is geregeld en natuurlijk na afloop heerlijk eten bij La Cantina.
  • Zowel de routes van 105 en 132 km voor de sportieve fietsers als de twee routes van 45 km en 65 km voor de recreant fietsers liggen uitgeprint klaar bij de inschrijftafels. Alle routes worden ook met pijlen aangegeven. De 105 en 132km route heeft witte pijlen op het wegdek. De recreantenroutes hebben witte pijlen aan palen, bomen, hekken etc.
  • De organisatie heeft EHBO-ers aanwezig, die u ter plaatse kunnen helpen.
  • De renners die de sportieve rit rijden krijgen tevens de mogelijkheid om tijdens de lunch hun bidons opnieuw met sportdrank te vullen.
  • Alle deelnemers kunnen bij calamiteiten een beroep doen op hulp en eventueel reservematerialen uit de volgwagens.
  • Er zal een grote fietsenstalling gemaakt worden (helaas onbewaakt). Deze vind u tussen Dansstudio Renee en Theater De Schelleboom. Er mogen GEEN fietsen op het terrein van La Cantina geplaatst worden. In verband met de veiligheid zullen fietsen die toch op het terrein of voor de ingang worden geplaatst, worden verwijderd.

Wij hopen u samen met uw enthousiaste familie, vrienden en kennissen te mogen verwelkomen.